Onur Camlidag

Vanaf jonge leeftijd was ik al een kind met een sterke mening. Als jongeman hoorde ik echter vaak van volwassenen dat ik “te jong” was om bepaalde zaken te begrijpen. Zij stelden dat ik moest luisteren zonder in discussie te gaan, zelfs als er duidelijk sprake was van onrecht. Dit onbegrip legde het fundament voor mijn sterke rechtvaardigheidsgevoel. Naarmate ik ouder werd, kwam ik tot het inzicht dat het mij fascineert moeilijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Debatteren over uiteenlopende en controversiële kwesties heeft mij daarom ook altijd erg geïnteresseerd. Het verlangen om mijn standpunt te verdedigen, in combinatie met mijn communicatieve vaardigheden, deed mij inzien dat Rechtsgeleerdheid de perfecte studie voor mij en mijn toekomst zou zijn.

Veel mensen denken dat de studie Rechtsgeleerdheid draait om het uit het hoofd leren van lange wetteksten en juridische artikelen. In werkelijkheid biedt het veel meer dan dat. Door gesprekken met medestudenten en docenten over juridische vraagstukken leer je niet alleen hoe de wetten in elkaar steken. Tevens leer je waarom rechtsleer is vormgegeven zoals ze is en of er wellicht betere alternatieven bestaan. De studie heeft mij dan ook de mogelijkheid geboden om een breder perspectief te ontwikkelen, zowel op juridisch als persoonlijk gebied.

Nu mijn master Privaatrecht ten einde loopt en ik aan mijn tweede master Rechtsfilosofie ben begonnen, wil ik mijn verworven kennis benutten om interessante juridische vraagstukken te belichten. Dit wil ik doen door middel van interviews met specialisten en het schrijven van artikelen voor Rechtencircuit.nl, waarbij ik verdieping zoek in maatschappelijke kwesties vanuit een juridisch perspectief.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl.

Scroll naar boven
Scroll naar top