Ik ben opgegroeid op de Memlingstraat in Amsterdam-Zuid. Om de hoek van de plek waar Willem Endstra werd neergeschoten in 2004, het jaar waarin ik geboren ben. Op de andere hoek bij ons huis werd een jaar later de louche advocaat Evert Hingst geliquideerd. Hoewel ik destijds nog in de wieg lag, heb ik alle boeken van Astrid Holleeder in één ruk uitgelezen op het moment dat ze uitkwamen. De openbaar aanklager in de zaak tegen Holleeder was een vriendin van mijn moeder. Als tienjarig meisje heb ik Holleeder zelfs een keer op zijn scooter door mijn buurt zien rijden. Mijn fascinatie voor georganiseerde misdaad is in die tijd ontstaan. Ik dacht er zelfs over om criminologie te gaan studeren.
Het werd echter iets anders: Politics, Psychology, Law, and Economics (PPLE). Tijdens de coronapandemie raakte ik namelijk geïnteresseerd in het interdisciplinair benaderen van maatschappelijke kwesties. Ook hier spraken de rechtenvakken mij het meest aan. Vandaar mijn specialisatie in Europees en internationaal recht en de mogelijkheid om versneld de bachelor rechtsgeleerdheid te volgen. Mijn studie is volledig in het Engels en focust zich op de complexe vraagstukken van onze tijd in de internationale sfeer. Toch houd ik mezelf goed op de hoogte van de actualiteiten binnen de Nederlandse rechtspraak. Naast mijn bijbaan als werkstudent bij de Amsterdamse Orde van Advocaten doe ik dit door het volgen van verschillende juridische blogs, websites en podcasts. Mijn interesses binnen het recht worden goed weerspiegeld door de vakken die ik afgelopen semester tijdens mijn uitwisseling in Milaan heb gevolgd. Dit betrof: Citizenship and Migration Law, Digital Constitutionalism and AI Regulation, Global Administrative Law en Key Issues in EU Law. Hedendaagse rechtsgerelateerde onderwerpen zoals deze hebben mijn motivatie om hierover te willen (leren) schrijven als redactielid bij Rechtencircuit.nl erg versterkt.
Ik vraag mij vaak af op welke manier het recht kan bijdragen aan een eerlijkere wereld. Kan het verdedigen wie verdedigd moet worden? Kan het ontdekken wat ontdekt moet worden? Kan het veranderen wat veranderd moet worden? Ik hoop dat een juridische carrière mij antwoord kan geven op mijn vragen en een actieve rol kan spelen in het realiseren van mijn idealen. Met het recht als leidraad.
Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar redactie.rechtencircuit@gmail.com.