Frederique Bun

Het recht is overal, of we het nu doorhebben of niet. Van regels die bepalen wat er gebeurt als je vlucht is vertraagd en je recht hebt op compensatie, tot de voorwaarden bij het afsluiten van een telefoonabonnement. Het is juist díe aanwezigheid die mijn interesse voor de rechtenstudie heeft aangewakkerd. Ik wilde weten wat mijn rechten waren en hoe ik mijzelf kon verdedigen.

Voor mij is het recht dan ook nooit saai geweest. Het gaat niet alleen om de talloze regels die in dikke wetboeken staan, zoals veel mensen denken. Het gaat ook om het streven naar rechtvaardigheid in de praktijk en hoe deze vaak verder reikt dan de letter van de wet. Actuele kwesties waarbij het recht voortdurend meebeweegt met technologische ontwikkelingen, trekken vooral mijn aandacht. Dit is dan ook de reden dat ik heb gekozen voor de master Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Onderwerpen zoals de bescherming van privacy op social media en de impact van Artificial Intelligence op het intellectueel eigendomsrecht inspireren mij elke dag om verder te leren.

Binnen Rechtencircuit.nl wil ik laten zien dat het recht niet alleen theorie is, maar juist een actieve rol heeft in het beïnvloeden van de maatschappij en de wereld om ons heen. Met mijn artikelen wil ik bijdragen aan een beter begrip van de rol van het recht in ons dagelijks leven en de dynamiek van juridische kwesties in de moderne wereld. Rechtencircuit.nl biedt mij de kans om het recht toegankelijk, begrijpelijk en vooral boeiend te maken voor iedereen.

Heb je opmerkingen over onze stukken of een tip over wie wij zouden moeten interviewen, schroom dan niet om een mail te sturen naar info@rechtencircuit.nl.

Een vruchtbare zaak?

Scroll naar boven
Scroll naar top